YUKU OG BLOMSTEN PÅ BJERGET

★★★★☆☆

Instruktørduoen Arnaud Demuynck og Rémi Durin har sammen begået en lille belgisk/fransk animationsfilm, der er rig på både charme og varme.

YUKU OG BLOMSTEN PÅ BJERGET (“Yuku et la fleur de l’Himalaya”) indgår med god grund i Rabalderbio for begyndere, hvor særlig udvalgte kvalitetsfilm for børn målrettes de små og deres familier. YUKU OG BLOMSTEN PÅ BJERGET blev sidste år kåret som den bedste børnefilm på børnefilmfestivalen CineKid, og med en børnevenlig streg og en spilletid på kun lidt over en time vil også de allermindste kunne have udbytte af filmen.

Camilla Bendix låner både tyngde og poesi til den gamle bedstemors eventyr, der afspejler en dyb og meget medmenneskelig livskundskab.
Den lille mus Yuku bliver så inspireret af historien om blomsten på bjerget, at den fluks begiver sig på en rejse til Himalaya for at finde den magiske blomst. Ifølge eventyret kan blomsten bringe evigt lys og det er netop, hvad den gamle døende bedstemor har brug for.

Men hvad er virkelighed og hvad er eventyr? Det må den lille mus selv lære på sin farefulde færd, men heldigvis møder den en lang række dyr, der er villig til at hjælpe den.

Sophia Viktoria Teves Kjellerup lægger stemme til den ukuelige lille mus Yuki, og blandt dyrene glæder man sig blandt andre over Ole Boisen som en overraskende velsyngende rotte.

Musikken er mildest talt ørehængende, og man skal derfor slet ikke blive overrasket over, hvis hele familien forlader biografen, mens de skråler med på filmens musikalske budskab:

🎶 Så lad hver dag, vær’ fyldt med sang / Og glem i morgen nok engang 🎶