WOYZECK

★★★★★☆

Krig er i de senere år igen blevet væsentligt emne for danskerne, og ikke mindst krigen i Ukraine har gjort bekymringerne om en verdenskrig reelle. I det lys bliver en tekst som George Büchners WOYZECK på ny relevant, fordi den beskriver det lille menneskes kamp for at overleve i en stadig mere kaotisk verden.

Nu kan man atter opleve stykket om WOYZECK i en dybt original ordløs opsætning med Teater Glads dygtige og dristige performere, der gør formår at gøre indtryk i Jesper Michelsens blændende iscenesættelse: Janick Pihl Nielsen, Michelle Rasmussen, Julie Andersen, Andreas Flodin Pedersen og Dan Roland Lund finder alle stærke udtryk for desperation, smerte og afmagt – både sammen og hver for sig.

I Johan Kølkjærs uhyre vellykkede scenografi befinder vi os på livets slagmark – godt hjulpet af John Ivar Venneds opfindsomme lysdesign og Rune Abel Aagaards stemningsmættede musik og lyddesign.

WOYZECK hører blandt Teater Glads største kunstneriske triumfer og gæstespiller p.t. på Mungo Park i Allerød. Tre kvarters uforligneligt koreograferet krigskaos, man ikke bør gå glip af.

(Michael Søby)