WONKA

★★★★★☆


Julemånedens bedste filmtilbud for hele familien må være den i sandhed eventyrlige WONKA med en uimodståelig netop Golden Globe-nomineret Timothée Chalamet i titelrollen.

Både Gene Wilder og Johnny Depp havde succes som chokoladefabrikanten Willy Wonka i henholdsvis “Drengen, der druknede i chokoladesovsen” (“Willy Wonka & the Chocolate Factory”) fra 1971 og “Charlie og chokoladefabrikken” (“Charlie and the Chocolate Factory”) fra 2005.

Men instruktøren Paul King (der gjorde den talende teddybjørn “Paddington” til filmstjerne) fokuserer på historien om den unge Wonka, der rejser til byen for at realisere sine drømme om en chokoladeforretning.

Men fæle folk forsøger at narre den tillidsfulde Willy bl.a. en grum værelseudlejer (veloplagt spillet af Olivia Colman), og da byens chokoladefabrikanter rotter sig sammen imod den talentfulde unge chocolatier, ser det for alvor sort ud for vor helt Willy.

Hugh Grant (der fik et komisk comeback i en af Paul Kings Paddington-film) er skæg som en en såkaldt Oompa-Loompa, der har en udpræget svaghed for chokolade.

WONKA har både flotte kulisser og prægtige kostumer, og filmens sange er tilmed en fornøjelse at lytte til. Takket være Woddy Allens charmante “A Rainy Day In New York” ved man, at Timothée Chalamet kan synge med både poesi og elegance, og den overskudsagtige måde han turnerer filmens sangtekster på, bekræfter hans position som en af sin generations mest alsidige filmskuespillere.

Både WIlder og Depp havde ære af deres portrætter af Willy Wonka, men Timothée Chalamet overskygger dem begge.