WICKED LITTLE LETTERS

★★★★★☆

Den britiske landsby Little Hampton bliver ramt af en skandale. Den fromme Edith, der stadig bor hjemme hos sine forældre, modtager nemlig nogle dybt uforskammede anonyme breve. Mistanken falder hurtigt på hendes nabo, den rapkæftede Rose, der risikerer at miste forældrerettigheden til sin lille datter, hvis hun ikke frikendes. En gruppe gamle damer forsøger at løse gåden, mens brevskriverierne vokser i omfang.

Instruktøren Thea Sharrock har ikke blot en god fornemmelse for den grovkornede komik, men har også blik for den sociale ulighed, racediskrimination og kvinders livsvilkår i en mandsdomineret verden.

Men først og fremmest er hun velsignet med et prægtigt hold skuespillere og ikke mindst skuespillerinder. Både Olivia Colman for den selvfornægtende Edith og Jessie Buckley som den bramfrie Rose finder en rørende menneskelig kerne i deres karakterer, så vi bevæges.

Blandt de øvrige medvirkende fryder man sig over den fortræffelige og snart 90-årige Eileen Atkins (der i sin tid var med til at skrive tv-serien “Herskab og tjenestefolk”), der forgylder rollen som den rebelske Mabel. Gemma Jones og Timothy Spall er glimrende som Ediths forældre, og også Malachi Kirby, Alisha Weir, Anjana Vasan og Hugh Skinner har ære af deres medvirken.

WICKED LITTLE LETTERS er en fornøjelse fra først til sidst – og man får en forunderlig lyst til at skrive et brev bagefter.