WHEN IT MELTS

★★★★☆☆

Veerle Baetens fik sit internationale gennembrud som skuespiller i den Oscar-nominerede “The Broken Circle Breakdown”. Nu debuterer hun som spillefilmsinstruktør med WHEN IT MELTS (“Het smelt”), hvor hun også spiller en mindre rolle som alkoholisk mor.

Filmen er baseret på Lize Spits roman “Det smelter”, der handler om, hvordan barndomstraumer selv i voksenlivet kan påvirke den menneskelige psyke.

Både Rosa Marchant og Charlotte de Bruyne formår at gøre indtryk som henholdsvis den unge og den ældre Eva, der erfarer, hvordan tilsyneladende uskyldige børnelege pludselig kan blive traumatiserende alvor.

Stærkest er beskrivelsen af, hvordan voksenvenskaberne pludselig viser sig værdiløse, da enhver forældre i sidste vælger at forsvare sit eget barn. En spilletid på næsten to timer er i al fald nok, og lidt mere humor havde givet vis hjulpet mange med at kapere denne alvorstunge fortælling.

Men WHEN IT MELTS er bestemt en seværdig belgisk film, og endnu en barsk fortælling om en de mange kønskampe, som først efter Me Too for alvor har fået offentlighedens opmærksomhed.