WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT?

★★★★☆☆

51 procent af almindelige ægteskaber ender i skilsmisse, mens procentsatsen for arrangerede ægteskaber (ellers assisterede ægteskaber, som man foretrækker at kalde det i dag) kun er 6 procent. Så måske har Kazim (en lidt for anonym Shazad Latif) alligevel været heldig, når hans pakistanske familie påtager sig at arrangere et ægteskab mellem ham og en pakistansk kvinde.

Men naboens datter Zoe (spillet af Downton Abbeys sprudlende Lily James) kommer naturligvis i vejen, da hun får den ide at lave en dokumentarfilm om det “arrangerede” ægteskab, og snart er både naboskabet og ægteskabet i fare.

Instruktøren Shekhar Kapur, der for 25 år siden gjorde Cate Blanchett til stjerne med den første film om den første dronning “Elizabeth”, har skabt en ganske vellykket romantisk komedie, der har faktisk kommer en del af de ægteskabelige fordomme til livs.

Filmen er velsignet med to sejre mødre, vidunderligt spillet af den store indiske skuespilllerinde Shabana Azmi og altid seværdige Emma Thompson, der her får lov til at lufte sit vid og danse til eksotiske rytmer i skamløst farverige gevanter.

WHAT’S LOVE GOT TO DO WITH IT? bør ikke forveksles med Tina Turner-filmen af samme navn, selvom den faktisk har dansk premiere umiddelbart efter hendes dødsdag. Men også denne film er i stand til at klare sig – i lighed med filmens hovedpersoner.