WE WILL ROCK YOU

★★★★☆☆

WE WILL ROCK YOU var den første rockmusical, der spillede i det nyåbnede Royal Arena, og gæstespillede senere i Boxen i Herning. 6 år senere byder MCH Herning Kongrescenter på en spritny produktion, som står mål med de øvrige udgaver, vi har set herhjemme.

Den futuristiske handling fænger ganske vist ikke for alvor, men det har den aldrig gjort, og det er først og sidst Queens sange, der gør WE WILL ROCK YOU til en i al fald lytteværdig forestilling.

Det banale manuskript er en udfordring for de medvirkende, men Teit Samsø har heldigvis hele pakken – også sixpacken – i den bærende hovedrolle. En født entertainer, der både kan danse, synge, more og charmere. Karoline Toksvigs største force er hendes nærvær, og hendes seje Scaramouche er et kvindeportræt hentet ud af vor tid.

Stjernebirollen som Pop varetages med en jordnær naturlighed – hvilket ikke bør forveksles med skuespillertalent – af Anders Blichfeldt, og synge kan han bestemt. Vi får også en lille fræk hilsen til “Big Fat Snake”.

Maria Skuladottir agerer en Killer Queen med divamanerer, og Marc Olsen er forestillingens sympatiske overraskelse – både vokalt og spillemæssigt – i rollen som…. Brit.

Jens Frausing står for den dynamiske iscenesættelse godt hjulpet af koreografen Jacob Philip Andersen, og kapelmesteren Rasmus Steenberg sørger for, at musikken spiller optimalt.

Når WE WILL ROCK YOU serveres så overbevisende musikalt som her, kan man lige akkurat retfærdiggøre en opsætning, men nogen god musical er værket altså ikke. Men sangene holder.

(Michael Søby)