WANNABE – THE SPICE GIRLS SHOW

★★★☆☆☆

En halvtom sal var alt, hvad det kunne blive til i Vejles Musikteater, hvor en del våde publikummer gjorde deres for at overdøve de fem piger på scenen. Det var i grunden synd, for det gik i passager bedre med de vokale harmonier end med elegancen i dansen.

Modsat de succesfulde Boyband-teaterkoncerter, hvor de fem fyre spillede sig selv med en ikke ubetydelig selvironi og gav de originale Boybands kamp til stregen, skal de fem piger – trods WANNABE-titlen – forsøge at illudere som henholdsvis Baby, Ginger, Scary, Sporty and Posh.

Man skal endog meget langt tilbage i salen, før de unge kvinder på scenen begynder at ligne og lyde som Spice Girls – med mindre man har drukket tæt? Hverken Tara Toya, Jasmine Gordon, Miriam Winkler Hansen, Line Weien Hoffmann eller Rikke Lillevang har endnu den fornødne tyngde i replikkerne, som lykkeligvis også er begrænset til et minimum.

Men med en temmelig stationær scenografi, hvori der ret idefattigt står “SPICE” med store lysende bogstaver gennem det meste af forestillingen, bliver showet identisk med en lidet ophidsende koncert – uden snert af teater. Den aldrende Lille Lars alias radioværten og Dj’en Lars Sandstrøm forsøger at peppe koncerten op ved at ævle om en champagne-konkurrence og det, der er værre – uden held.

Kun de mest infantile gæster, der drister sig til dans i gangene, har tilsyneladende en fest, hvorimod man som voksen aldrig rigtig bliver charmeret af den relativt ferske sceneoptræden. Det bliver ved forsøget – og dermed får forestillingens titel en noget uheldig dobbelt betydning.

(Michael Søby)