VIKTOR MOD VERDEN

★★★★★☆


Nicolai Jørgensen hittede for et par somre siden som Holbergs “Jean de France” på Grønnegårds Teater og på TV-fronten gjorde han sig for alvor bemærket som sød homoseksuel hårkunstner i “Carmen Curlers”. Nu får han endelig sin store filmgennembrud med titelrollen i den skæve komedie VIKTOR MOD VERDEN efter at have brilleret i flere filmskolefilm.

Instruktøren bag filmen hedder Christian Arhoff og med det navn kan det ikke undre, at han har fornemmelse for den komiske genre, eftersom Christian Arhoff (der dog ikke er i familie med instruktøren) var en af 30’ernes mest populære komikere. Arhoff viser da også på sin egen skæve og skøre facon, at han er fortrolig med den danske filmskat – ikke mindst Finn Henriksens jazzede kærlighedsfilm “Forelsket i København”, der i sin tid indbragte Henning Moritzen en Bodil for bedste mandlige hovedrolle og gjorde Siw Malmkvist til stjerne.

Nicolas Bro får et slags komisk comeback i denne sæson: Først som udslugt kagefabrikant i “Kagefabrikken” og nu som Viktors skrupforvirrede far. Anna Bruus Christensen (dorsk diva i serien “Fantomforhold”) giver den som “dizzy dame” i stil med screwball-dronningerne Irene Dunne og Carole Lombard, så det vist ikke kun er Viktor, der charmeres. Rosalinda Mynster har også sine momenter som hendes beregnende rivalinde og Bodil Jørgensen behøver ikke megen plads for at skabe filmens mest bizarre karakter, Viktors overbeskyttende mor. Kurt Ravn formår ligeledes at gøre indtryk i en lille rolle som den kuriøse Olufsen.

Christian Arhoffs VIKTOR MOD VERDEN er en af de mest charmerende danske filmkomedier i flere år, og med Nicolai Jørgensen som den sjove og søgende Viktor har dansk film fået en ny funklende stjerne.