VERDENS BEDSTE ONE MAN SHOW

★★★★★☆

Et foto af en nøgen Tobias Rahim med en blomst i munden pryder baggrunden på Teater Plays lille scene. Snart gør skuespilleren Morten Kjær (“No Regrets”) sin entre i nogenlunde samme positur, dog iført underbukser, der dog hurtigt ryger af. For hvorfor stå tilbage for en supersej moderne cowboy som Tobias Rahim. For Morten Kjær er jo også sej – eller er han?

Som barn blev han hånet efter at være væltet med en shetlandspony ved navn Trunte. Siden fik han kælenavnet Trunte af sine brødre, og det blev også navnet på den del af Morten Kjær, som han ikke bryder sig om. Den bøvede, aggressive og intolerante del, der blot afspejler en dyb sårbarhed.

På højskolen kom han i form, men pigen, han var lun på, scorede han ikke. Som 14-årige fik han en kæreste på 13 år, der nedgjorde hans tissemand, og da han legede læge med en anden dreng, blev det opdaget af drengens far, som kaldte ham bøsse og nedlagde forbud mod, at de to drenge kunne lege sammen igen.

Men heldigvis finder Morten Kjær i løbet af forestillingen VERDENS BEDSTE ONE MAN SHOW ud af, at Tobias Rahim måske ikke er det bedste rollemodel, for han er kun moderne. Og selvom det kunne være cool at være Mads Mikkelsen, så er det måske endnu sejere at være Morten Kjær lige p.t.

For selvom VERDENS BEDSTE ONE MAN SHOW naturligvis ikke lever op til titlen, så udviser Morten Kjær både mod, talent og originalitet i sit allerførste stand-up show, der tilmed er ganske dristigt og meget vittigt. Sammenholdt med indsatsen som Stig Tøfting i Svalegangens forestilling “No Regrets”, der tidligere på sæsonen gæstespillede på Teater V, ligner det et gennembrud.

(Michael Søby)