TWISTERS

★★★☆☆☆

I 1996 opnåede Jan de Bonts katastrofefilm “Twister” betydelig popularitet og to Oscar-nomineringer for henholdsvis lyd og visuelle effekter. Den skæbne kunne også sagtens overgå TWISTERS, en selvstændig efterfølger med en attraktiv rolleliste.

Med Lee Isaac Chung i instruktørstolen har producenterne bag filmen gjort et scoop. For det er manden bag den drøncharmerende og meget personlige emigrantfilm “Minari”, der modtog 5 Oscar-nomineringer bl.a. for bedste film, instruktør, mandlige hovedrolle og manuskript, og som vandt en Oscar for bedste kvindelige birolle-spiller (Youn Yuh-jung).

At Lee Isaac Chung både har sans for skuespil og en vis teknisk kyndighed, fornemmer man også, når man ser TWISTERS, selvom genren naturligvis har sine kunstneriske begrænsninger.

Men Daisy Edgar-Jones fra den dejlige tv-serie “Normal People” har en forfriskende naturlighed som filmens kvindelige hovedperson. Hun får varmt modspil af Anthony Ramos (Golden Globe-nomineret for sin hovedrolle i musicalen “In The Heights”). Sammen spiller de to unge, der efter en traumatisk fælles oplevelse tager kampen op mod nogle voldsomme tornadoer.

Men for tredje gang i år løber Glen Powell med opmærksomheden i en film. Glen Powell fik for alvor stjernestatus efter sin medvirken i Tom Cruises comeback-film “Top Gun: Maverick”, og i denne sæson har han både gjort sig bemærket i den romantiske komedie “Anyone But You”, og i action-komedien “Hit Man”. Som den umiddelbart bøvede, men bestemt ikke blæste Tyler forstår man godt, hvorfor den kvindelige hovedperson også i denne film lader sig besnære af Glen Powell.

Så trænger med til en god gammelsdags rystetur i biografen er TWISTERS slet ikke noget dårligt bud.