TROLDMANDEN FRA OZ

★★★★☆☆

L. Frank Baums børnebog “The Wonderful Wizard of Oz” fra 1900 dannede grundlaget for Victor Flemings berømmede filmatisering “Troldmanden of Oz” (“The Wizard of Oz”), der i 1939 gjorde Judy Garland verdensberømt. Ikke mindst hendes fortolkning af den Oscar-belønnede sang “Over The Rainbow” har bidraget til at gøre den eventyrlige film til en sand klassiker.

Scenemusicalen dukker heldigvis også op i ny og næ, senest i Nyborg, hvor man kan opleve forestillingen på Slotsmøllen ved Torvet. Selvom det hovedsageligt amatører, der medvirker, så fremstår rammerne ganske professionelle i Mikal Korsgaard Larsens iscenesættelse.

Malene Højme Ilskovs enkle men effektive scenografi og nogle ganske festlige kostumer af Michael Nøhr bidrager til løjerne, inklusiv dukke-hunden Toto.

Kapelmester Kristoffer Nybye sørger for den rette musikalske støtte til de medvirkende godt hjulpet af Maria Kronborgs koreografi.

Et par af de medvirkende var vokalt udfordret denne aften, men Sofia Nigg Egholm Andersen var en indtagende Dorothy med en køn klang i stemmen, og både Emil Nielsen som Fugleskræmslet, Mads-Emil Frederiksen som Tinmanden og Kasper Rohde Mortensen som Løven havde lune og hjerte i deres spil.

Forestillingens suverænt bedste præstation blev dog leveret af Rune Ting Gaard som Troldmanden, og da han også var et fortræffeligt æbletræ, må det konkluderes, at manden har et ægte skuespillertalent.
Man bemærkede også Thor Hansen som en særdeles højlydt krage. Mere anstrengende forekom dog Benjamin Holmstrøm Nielsen som Gulch og den onde heks.

TROLDMANDEN FRA OZ varede over to-en-halv time, og især anden akt virkede midtvejs alt for lange. Man kunne med fordel stramme forestillingen op og skære en lille halv time, så også de yngste gæster vedbliver med at være underholdt. Men Nyborg Voldspil fortjener ros, fordi de starter kl. 19 og for at sende denne relative sjældne musical på repertoiret.

Nu mangler de efterhånden bare at spille “No, No, Nanette”, men det kræver vist flere vokalt stærke solister?

(Michael Søby)