TIVOLI REVYEN ER KLAR TIL PREMIERE

Revysæsonen 2024 er allerede i fuld gang, og snart er der også premiere på årets Tivoli Revy. Sidste år tog publikum godt imod Lisbet Dahls relancering af revyen, og at dømme efter de mange latterudbrud ved pressemødet, så kan man godt glæde sig til d. 6. juni, hvor forestillingen har premiere.

  • Hvordan adskiller revyen i år sig fra den sidste år?
  • Lisbet Dahl: “Der er kæmpe forskel. I år står jeg med nogle solister, der også er ensembleskuespillere, og som er kommet med nogle numre, som de selv havde fået skrevet.
    Det inviterer jo også til mere politisk satire, når politikerne i den grad har kvajet sig. Så skal de da drilles. Jeg glæder mig også til at lave Lars Løkke igen, og det tror jeg i øvrigt også, at han gør. Så længe den karakter, man spiller stadig udvikler sig, så er det skønt at spille den. Der skal være et element af noget nyt.”‘
  • Musikalsk lader det også til, at der er kommet nye boller på suppen?’
  • “Vi synger femstemmigt! De er så dygtige alle sammen.”

Også kapelmester James Price er begejstret.

James Price: “Vi har et dejligt musikalsk hold i år, der har kastet sig over opgaverne og kan løse dem.”

  • Hvad kendetegner revymusik fremfor andre former for teatermusik?
  • “Revymusik adskiller sig fra meget andet musik ved, at der ikke er en slags enhedstone. Musikken skal helst stritte i alle retninger.”
  • Du har også en helt særlig tilknytning til Tivoli, og ikke kun på grund af diverse restauranter?
  • “Jeg er født og opvokset i Reventlowsgade lige over på den anden side, så Tivoli var min park som lille.
    Min familie havde et morskabsteater på vesterbrogade i næsten 50 år (fra 1805), men da Tivoli så kom i 1843, blev konkurrencen lidt for hård. Men Tivolis grundlægger Georg Carstensen havde bemærket, at MorskabsTheatret var kendt for at vise pantomimer, så han fik trukket noget af familien med over i Tivoli. Her var de med til at etablere, det som vi i dag kender som Pantomimeteatret og bringe den klassiske commedia dell’arte-tradition ind i Tivoli.”
  • Blandt de nye navne er Mikkel Becker Hilgart, der startede som barn i Eventyrteatret og som efter skuespilskolen fik engagement på Aarhus Teater. Siden gik han freelance og har allerede gjort betydelig indtryk i dramatiske roller på Husets Teater (i “Lille Eyolf”) og Det Kongelige Teater (i “Tour de Chambre”). Sidste år modtog han mange roser for sin revydebut på Bornholm.
  • Mikkel Becker Hilgart: “Som publikum kan min revyerfaring ligge et meget lille sted. Jeg så min første revy (Cirkusrevyen) sidste år, inden jeg skulle revy på Bornholm.
    Den største forskel ved at komme fra at spille revy på Bornholm til Tivoli Revyen er hele maskineriet omkring det. Bare sådan er pressemøde som dette er jo stort og overvældende.
    På Bornholm skulle vi selv trække i snorene, når tæppet skulle gå. Vi fandt også selv vores rekvisitter og havde vores egen håndholdte sæbeboblemaskine. Her sker det bare.
    Men ellers er kroppen den samme, så at sige. Vi har også over en lang periode gennemgået tekster, snakket og vurderet. Der er revygenren også anderledes. end det jeg kommer fra, hvor man går ud på gulv ret hurtigt, og fra starten ved, hvad man har at arbejde med. Der er revygenren mere organisk, hvor ting opstår, man finder pludselig noget, man hellere vil. Så det har været en meget givende lærerig proces, men jeg er glad for, at jeg også har Bornholm med i baggagen. Jeg har helt klart også kunne trække på mine erfaringer fra Nørrebro Teater, hvor jeg spillede med i Dario Fo-farcen “Vi betaler ikke!” (en præstation han nyligt blev Reumert-nomineret for). “
  • Også Rikke Bilde er et relativt ukendt navn i Revysammenhænge, men ikke mindst på Mungo Park har hun vist sig som en meget alsidig og velsyngende skuespillerinde, der i de seneste par år har gjort stor lykke i Odsherred.

Rikke Bilde: “Jeg kommer fra Odsherred Revyen, hvor vi byder ind med noget, hvis vi synes, vi har en god ide eller en tekst. Så det gjorde jeg også i Tivoli, og det er der faktisk blevet lyttet til. Der er klart, at i Odsherred kunne man bare lave noget om med det samme, hvor der i Tivoli naturligvis er flere parter, der skal tages hensyn til. Men i Tivoli er der også flere hænder til at løfte opgaverne, og det er dejligt.”

Rikke Bilde viste allerede i Odsherred Revyen, at hun havde et udpræget talent for at spille vor statsminister.

“Men jeg er heldigvis blevet skubbet rent instruktionsmæssigt, så vi ikke bare kommer til at se den facade, vi kender fra TV. Vi må godt se sprækkerne for at fornemme en lidt anden side end den officielle Mette.”

For Linje 3-skuespilleren Thomas Eje bliver Tivoli Revyen 2024 en genforening af de helt særlige.

Thomas Eje: “Jeg har kendt Lisbet lige siden vi spillede sammen på film i “Kurt og Valde” (med drejebog af bl.a. Erik Balling). Jeg var den unge tjener, der blev forført af sin kvindelige chef (Lisbet Dahl). Så det føles dejligt trygt at stå på scenen med hende og få lov at lave noget lidt andet, end det man plejer.”

Rikke Buch Bendtsen hører blandt de flittigste revyskuespillere i Danmark, og Tivoli Revyen 2024 er hendes revy nr. 19.

Rikke Buch Bendtsen: “Hver revy har sit DNA, og i Tivoli Revyen er der i år flest kvinder på scenen. Jeg synes, vi har været rigtig gode til at dele stoffet, så det har været en rar oplevelse.
Lisbet ved, hvad hun vil have og man er ikke i tvivl om, hvis der er noget, der skal laves om. Hun kan lynhurtigt fikse et problem. “Prøv lige at gøre sådan. Så er den der!”. Det er da en gave at få lov at opleve. Selvom jeg er over 50, kan jeg stadig lære en masse af Lisbet. Hun har altid været et forbillede, nu er hun også en god kollega”

(Michael Søby)