TIVOLI JULEKONCERT

★★★☆☆☆

Efter flere mere eller mindre skuffende forsøg på at genoplive Tivoli Varieteen i Glassalen står Rasmus Botoft nu i spidsen for Tivolis julekoncertsal. Men han er stadig ikke nogen speciel dygtig konferencier, når man tænker på, hvor blændende Carsten Svendsen var i den rolle i “Divaer i Glas” for få år siden.

Botofts timing virkede på denne aften ofte sjusket og som interviewer fremstår han tit kluntet. Selv et forsøg på at genoplive sin engang så elskede kvindefigur Else slog fejl, og en omstændelig julegave-uddeling faldt helt til jorden på trods af assistance fra både Pjerrot og Julemanden.

Oh Land sang sin landeplage “Julefeber”, og fik samtidig gjort skamløst reklame for “Snedronningen”, deri disse dage spiller i koncertsalen, når der ikke er juleshow. Den bedste reklame bestod dog i en fiks lille dans koreograferet af Per Lundsgaard med fire af dansere fra “Snedronningen”: Robert Thomsen, Jennifer Wagstaffe, Vincent Gabriel Vernal og Lauréline Epaulard viste alle, hvorfor de regnes blandt Tivoli Balletteaters allerbedste dansere.

Det var i hele taget dansernes aften, og flamingo-dronningen Selene Munoz fik atter understreget, hvorfor hun regnes for den førende danserinde i Danmark i øjeblikket. Klædt i hvidt som en anden snedronning men med en indre glød, der smeltede hjerter i salen, når hun med temperament og præcision afleverede en sublim juleflamingo.


Tivolis Big Band anført af kapelmesteren Peter Jensen er altid en fornøjelse at lytte til, og selvom Miriam Mandipira ramte enkelte toner forkert i sin første sang, kom hun til sin ret i den uopslidelige “All I Want for Christmas”. Sangsolisterne Rasmus Bjerg, Alice Carreri, Miriam Mandipira og Betty Bitschlap har alle virket mere veloplagte i andre sammenhænge, og det gælder forhåbentlig også den syngende bugtaler Peter Nørgaard, der vist trænger til noget nyt materiale.

I forhold til de relativt høje billetpriser har man lov til at forvente sig mere af det samlede underholdningsprogram til en julekoncert i Tivolis koncertsal. Måske lidt mere øvetid og en anden rækkefølge kunne gøre underværker på resultatet.

(Michael Søby)