TILFÆLDIGVIS FORBI

★★★★☆☆

Allerede ved ankomsten føler man sig velkommen på Randers Teater. Fra den flotte nye foyer er der adgang til hele fem vidt forskellige teaterrum, og de imponerende besøgstal vidner om et alsidigt repertoire.

Senest har teatrets musikforestilling TILFÆLDIGVIS FORBI spillet for udsolgte huse på en omfattende turné, men nu er den tilbage i teatrets store sal, hvor man også kan spise og drikke inden forestillingen.

TILFÆLDIGVIS FORBI er ikke noget udstyrsstykke, men det behøver den heller ikke at være. For med udgangspunkt i Rugsted og Kreutzfeldts omfattende sangskat fortæller den en kær historie om Stig og Jenny, der vågner op i en tilsyneladende forladt spejderhytte efter et vådt 30-års jubilæum med den gamle gymnasieklasse. Men måske er det ikke helt tilfældigt, at netop disse to mennesker får lidt alenetid med hinanden?

Lune Niels Olsen, der har forfattet aftenens tekst, får proppet en tilpas mængde livsvisdom og kække bemærkninger ind i den spinkle historie, om end man undrer sig over, hvorfor Stig i starten afviser Jenny gentagne gange, hvis han har planer om at tage hende med på hotel efter festen. Men man glemmer det næsten i godt selskab.

Lone Rødbroe er i sit es som Jenny, der ganske vist slipper lidt for let fra at have skjult en stor hemmelighed for den kejtede Stig. Men ligesom Stig tilgiver man Rødbroes Jenny det meste, for hun er i bund og grund et elskeligt livsstykke – og som sådan tilsyneladende beslægtet med Rødbroe tidligere succeser på Randers Teater i festlige forestillinger som “Viva Las Vegas” og “Soulmates”.

Joy-Maria Frederiksen viser atter sine evner som personinstruktør, og atter må man konstatere, at det er i forestillinger som denne, hvor Lone Rødbroes komiske, musikalske, og skuespillermæssige talenter kommer mest til sin ret – samt ikke at forglemme de dansemæssige, der her fejrer nye triumfer.

Joy-Maria Frederiksen får også en blid side frem i den nørdede Stig, som Tom Jensen tilfører en herlig akavet charme, og som gør det ekstra sjovt, når han endelig slår sig løs.

Stemmerne bærer denne aften præg af en lang turné, men det passer sådan set godt til, at disse to mennesker lige er vågnet op efter en aften i alkoholens navn. De let jazzede musikalske arrangementer lægger heller ikke op til, at sangene skal synges ligesom i originalversionerne.

Det lille orkester bestående af Thomas Pakula og Jacob Venndt bakker veloplagt op – også vokalt, og vi får en skæg forklaring på, hvorfor de to forvoksede drenge er iført spejderuniform.

TILFÆLDIGVIS FORBI er en lille underholdende affære på lidt over to timer inklusiv pause, men med hjertevarme nok til hele natten, uanset om man havner på hotel eller ej.

(Michael Søby)