THE ZONE OF INTEREST

★★★★★★

Instruktøren Jonathan Glazer, der har kølige karakterstudier i komedien “Sexy Beast” og dramaet “Under The Skin”, chokerer med sin kliniske skildring af livet ved siden af en KZ-lejr. Her bor kommandanten Rudolf Höss og dennes hustru Hedwig i et kærlighedsløst ægteskab i skyggen af de rædsler, som finder sted inde hos naboen.

Christian Friedel fra “Urmageren” og TV-serien “Babylon Berlin” gæstespillede på Hamletscenen ved Kronborg i år i en vild Shakespeare-inspireret teaterkoncert. Som den grusomme Rudolf Höss (ikke Hess!) virker han næmest ukendelig, og som hans vis ses Sandra Hüller i en frygtindgydende præstation.

Snart skal vi også opleve Sandra Hüller i Justine Triets eksistentielle franske retssagsdrama “Frit fald” (“Anatomie d’une chute”), der vandt guldpalmen i Cannes og prisen som bedste europæiske film ved European Film Awards.

Sandra Hüller modtog også selv en European Film Award som årets europæiske skuespiller, og er også med i opløbet om en Oscar-nomineringer for sine præstationer i “Frit Fald” og THE ZONE OF INTEREST.

THE ZONE OF INTEREST er baseret på en roman af britten Martin Amis, og er en rystende skildring af ansvarlige menneskers evne til at fortrænge de gruopvækkende handlinger, som de selv må siges at være skyldige i.

Uforsonlig filmkunst med en brutalt påtrængende lydside, og slet ikke nogen nem film at se. Men samtidig også et mesterværk.