THE NUN 2

★☆☆☆☆☆

Michael Chaves har ansvaret for en række af de mest ækle gysere fra den seneste årti. Hans nye film skraber bunden, og var det ikke være for de nydelige 50’er-kostumer, havde det været svært at skrive noget pænt om denne dødsyge nonne-film.

En ca. tre meter høj nonne med gule øjne og blodige tænder, der tyder på sløv mundhygiejne, skræmmer en gruppe unge piger til hysteri og de bruger en stor del af filmen på at løbe skrigende rundt, og deres skingrer stemmer synes næsten at være det mest uhyggelige ved filmen.

Djævelen har tilsyneladende forladt ruden med de marmorerede glas for selv at skræmme livet af folk, og så er der den kønne Maurice (belgiske Jonas Bloquet fra Isabelle Huppert-filmen “Elle”). Han får alle småpigerne til at sukke, men efter at han er blevet besat, kniber det lidt med charmen.

Kedeligt er det i al fald, men den katolske kirke har overlevet et væld af sager om overgreb mod mindreårige, så mon ikke også den kan klare en helt stime af væmmelige nonnefilm?

Publikum får forhåbentlig andre interesse med tiden, og de havde i al fald været bedre stillet rent kunstnerisk med Fred ZInnemanns “The Nun’s Story” (“Nonnen) fra 1959. Filmen havde nemlig Audrey Hepburn i en af sine fineste præstationer over den legendariske britiske skuespillerinder Edith Evans (“Bunbury”).