THE MOUSETRAP

★★★★☆☆

På Rentemestervej ligger der et bibliotek og bevæger man sig langt nok op i bygningen, kommer man til en teatersal. Her kan man i denne uge se en af teaterhistoriens mest sejlivede klassikere, Agatha Christies “The Mousetrap”.

I årtier har forestillingen spillet i Londons West End, hvor Agatha Christie er ikke blot er kendt som en populær romanforfatter, men også som den mest succesfulde kvindelige dramatiker nogensinde, og den eneste, der har haft tre stykker på plakaten samtidig. Talrige filmatiseringer er det også blevet til – de bedste i 1970’erne – og sidste år fik vi til med filmen “See How They Run”, der omhandler et mord i forbindelse med en opsætning af “The Mousetrap”.

Iscenesætter Kristian Husted virker særdeles fortrolig med Agatha Christie-universet, og det er lykkedes ham til tilføre forestillingen den helt rigtige atmosfære, hvilket også har smittet af på de medvirkende fra Copenhagen Theatre Circle (CTC).

Ugne Sabaliauskaite og Liyang Han er passende perplekse som det hårdt prøvede par Mollie og Giles Ralston, der nyligt har overtaget pensionatet Monkswell Manor.

Amerikaneren Ben Thompson leverer en fin engelsk working class-dialekt som Sergeant Trotter, der håber at finde frem til den kvindemorder, der menes at skjule sig på pensionatet?

Er den mon den hemmelighedsfulde Miss Casewell (Courtney Gray), den stærkt sminkede italiener Mr. Paravicini (Rudy Hidding) eller militærmanden Major Metcalf (Chris Throup). Eller kan det være den myndige og majestætiske Mrs. Boyle (som Maya Husted rammer lige på kornet) eller den flamboyante arkitekt Christopher Wren (vittige gestaltet af Tama Schreurs)?

Det bør du selv finde ud af i teatersalen på Rentemestervejs bibliotek resten af denne uge. Det ville i al fald være synd at gå glip af denne fornøjelige udgave af Agatha Christies THE MOUSETRAP, der ligesom flere af hendes andre stykker også kunne fortjene nyopsætninger på dansk.

(Michael Søby)