THE MIRACLE CLUB

★★★★★☆

Thaddeus O’Sullivans THE MIRACLE CLUB kan umiddelbart ligne en typisk feel good-komedie, men ambitionerne bag er større end som så. For MIRACLE CLUB handler også om troens kraft og dens begrænsninger i en moderne tid.

Vi følger en gruppe kvinder fra Dublin på en pilgrimsrejse til Lourdes i Frankrig – en rejse de alle har deres personlige grunde til at foretage – med nogle helt konkrete ønsker i baggagen.

Samtlige roller spilles mageløst, men Dame Maggie Smith er guddommelig som gruppens ældste, der både gemmer på en stor sorg og en stor skyld. Hun sørger naturligvis også for filmens komiske højdepunkt som prisvindende korpige på pophittet “She’s so fine”!

Laura Linney yder en fin lavmælt indsats som den hjemkomne svigerdatter og Kathy Bates er både sjov og rørende som hendes kræftsyge modsætning. Vi får også et velkomment gensyn med Stephen Rea (“The Crying Game”) i en morsom og bevægende birolle som hendes mand.

Musikken er smukt afstemt til historien, og de betagende billeder kan næsten gøre det ud for den rejse, man ikke kom på i efterårsferien.

Men MIRACLE CLUB bliver først og sidst en sjælerejse, man ikke ville have undværet takket være Dame Maggie Smith og co.