THE KILLER

★★★★☆☆

Kombinationen af instruktøren David Fincher (“The Social Network”) og skuespilleren Michael Fassbender (“Shame”) er formodentlig nok til at gøre Netflix-filmen THE KILLER til et hit. Læg dertil den altid fascinerende Tilda Swinton, og du har en potentiel Oscar-kandidat.

THE KILLER er tydeligvis tænkt som en moderne film noir, og er som sådan ganske elegant udført. Raymond Chandler-stilen som er kendt og elsker fra diverse Humphrey Bogart-film er let at emitere, men svær at overgå. Den rappe dialog mangler først og fremmest humor, og ligesom filmens hovedkarakter forbliver THE KILLER en kold affære.

Måske fremstår historien også lidt for stringent, og man savner både mystikken og kompleksiteten fra atmosfæremættede kriminalfilm som “Farvel, min elskede” og “Chinatown”.

Men Michael Fassbender fremstår som et dragende bekendtskab selv med tøj på kroppen, og Tilda Swinton behøver ikke megen plads for at skabe filmens mest originale karakter.

Teknisk set kan man heller ikke udsætte noget på David Finchers arbejde. Helt frigøre sig fra tanken om, at en film med tre så stærke kunstneriske profiler i ryggen burde have været endnu bedre, kan man dog desværre ikke.