THE FLASH

★★★★☆☆

Lige fra de første filmcredits til den spektakulære finale fremstår Andy Muschiettis THE FLASH som en flot og fantasifuld produktion, og et konstruktivt bidrag til en stadig mere forstenet genre.

Fornyelsen skyldes ikke mindst Ezra Miller, der er ganske formidabel som Barry Allen/The Flash. Han har spillet rollen før, men denne gang får han plads til at folde karakterens facetter ud, og vi skal helt tilbage til Heath Ledgers Oscar-belønnede indsats som Jokeren i “The Dark Knight” for at finde en præstation af ligeså høj kvalitet i en superhelte-film.

THE FLASH byder også på et gensyn med Michael Keaton som Bruce Wayne/Batman, men gensynet har primært nostalgisk karakter. Vi får også gæstevisitter af to Oscar-belønnede superstjerner, men hvem det er, og i hvilke roller bør ikke nævnes her. Også Maribel Verdú (“…Og din mor!”) formår af kaste glans over filmen.

THE FLASH har flere referencer til Sci-Fi-hittet “Tilbage til fremtiden”, hvilket givet god mening – ikke mindst i forhold til filmens handling. Vi skal på en visuel rejse i tiden, og for en gang skyld også på åndeligt stimulerende vis.

THE FLASH placerer sig således ubesværet blandt de mest originale og fornøjelige superhelte-film i flere år.