THE EQUALIZER 3

★★☆☆☆☆

Det er i grunden trist at se en stor skuespiller som Denzel Washington fornedre sig i de ultra-voldelige Equalizer-film. Men man skal ikke have undt af manden, for han får det sikkert godt betalt, og det er jo i sidste ende også hans eget kyniske valg.

Men det kan være, at han føler sig moralsk forpligtet i forhold til instruktøren Antoine Fuqua, manden bag den stærkt overvurderede “Training Day”, der indbragte Denzel Washington en Oscar for bedste mandlige hovedrolle, som han først havde fortjent at vinde for sin egen film “Fences”.
Der bliver dog ingen Oscar til Denzel Washington denne gang, for hans dorske kropssprog gør det komplet utroværdigt, at han pludselig kan forvandle sig til en uhyggelig dræbermaskine.

Filmen starter og slutter med en massakre, og ind imellem trasker Washington blot rundt i Italien for at drikke te, mens en væmmelig mafia smadrer et helt lokalsamfund. Filmens to stjerner gives for nogle kønne billeder samt et moderne portræt af vor tids mafia, der heldigvis ligger langt fra Godfather-filmenes lidt for glamourøse skildring af nogle ækle forbrydere.

THE EQUALIZER 3 tegner et rystende portræt af et Italien, der har givet op overfor mafiaen – lige indtil en enkel amerikaner kommer på besøg og løser problemerne – og hvis man er til den slags idioti, så velbekomme. Instruktørens forsøg på at forene barsk europæisk realisme med overdreven amerikansk selvtægt fungerer dog ikke, og resultatet forekommer blot smagløst – og uværdigt til at få premiere i de danske biografer.