THE CHOSEN HARAM

★★★★★☆

Et af de absolutte højdepunkter på den årlige teaterfestival CPH STAGE må være THE CHOSEN HARAM, som formår at få en kærlighedshistorie til også at handle om religion, tabubelagt seksualitet og narkotika. Læg dertil elementer af nycirkus, og man får en dybt original performance udført af to fængende og forførende akrobater.

Da vi møder dem for første gang, er de begge bundet til hver deres metalstang overdækket med henholdsvis en sort plastik og et stykke stof. Begge må de frigøre sig, før de er klar på den første date. Vi ser dem famle sig frem, mens de begge kæmper for at finde et fælles fysisk sprog, men de lærer også at spole tilbage for at prøve på ny, når der ikke er fælles fodslag i forhold til de fysiske grænser.

Sadiq Ali er ikke blot forestillingens kunstneriske idemand, men det også hans personlige erfaringer, der ligger til grund for forestillingen. Sammen med Hauk Pattison skaber de en modig moderne og maskulin akrobatik, der vitterlig formår at udviske fordomme.

THE CHOSEN HARAM formår både at fascinere og fænge, og opnår til slut en uventet dybde med visuel opfindsomhed og uhæmmet kropslig kontakt. Den følsomme mandighed bliver aldrig klæg, og religiøsiteten gøres aldrig latterlig eller skræmmende, men er blot en del af tilværelsen.

Karen Toftegaard fra CPH STAGE har kurateret THE CHOSEN HARAM, og præsenterer forestillingen i samarbejde med Sort/Hvid og Feral Festival. Det fortjener de både ros og tak for.

(Michael Søby)