THE BOOGEYMAN

★☆☆☆☆☆

Stephen Kings navn var engang garanti for gysere på i al fald et vis niveau, men sådan er det bestemt ikke længere. Hans navn er efterhånden associeret med så mange slamgysere, og der er tilsyneladende ikke længere noget projekt han takker nej til, selvom man må formode at han har tjent penge nok til dette liv.

THE BOOGEYMAN af Rob Savage bekræfter desværre bare denne udvikling, og på trods af hele tre manuskriptforfattere (Bryan Woods, Scott Beck og Mark Heyman) fremstår manuskriptet klichétung og gammeldags. Kings 50 år gamle forlæg, en novelle af samme navn, udkom først i bogform i 1978 som en del af antologien “Night Shift”.

Chris Messina (“Operation Argo”) har ved tidligere lejligheder vist et vis talent, men her spildes han i rollen som en enlig far til to, psykiateren Will, der pludselig får besøg af en sær mand. Den unge Sophie Thatcher (“Yellowjackets”), som agerer datteren Sadie på 16, skal passe meget på, at hun ikke ender sin karriere som B- og C-filmenes Scream Queen, for der er intet Hollywood elsker mere end type-casting.

Man har primært ondt af Vivien Lyra Blair, for det kan hverken have været sjovt eller sundt at spille den forskræmte 10-årige lillesøster Sawyer.

THE BOOGEYMAN er usmageligt filmværk, der grænser til følelsesporno, og som ansvarsfuld forældre bør man afholde sine børn fra at købe billetter til den slags. Vi andre er selv ude om det.