SUPERPOSITION

★★★☆☆☆

Stine og Teit er et moderne dansk par, der ønsker at frigøre sig fra det daglige hamsterhjul. De drager derfor til udkants-Sverige sammen med deres lille søn Nemo for at leve et liv i isolation – langt væk fra den daglige stress, og med fokus på sund livsstil og indre harmoni.

Filmens instruktør Karoline Lyngbye har skrevet manuskriptet sammen med Mikkel Bak Sørensen, og resultatet er blevet en kun delvis vellykket psykologisk gyser.

Selve grundideen, at parret vil dokumentere deres udvikling i en podcast forekommer så vammelt, at det kunne være virkelighed i en tid, hvor folk i lang højere grad har fokus på egen realisering fremfor at erhverve sig viden om og forståelse af den verden, der omgiver os.

Både Marie Bach Hansen (“Dansegarderoben”) og Mikkel Boe Følsgaard (“En helt almindelig familie”) er ganske udmærkede i filmens to hovedroller, og den lille Mihlo Olsen gør også et godt indtryk som deres lille søn Nemo.

Men historien stikker helt af, da det unge par får øje på to mennesker på den anden side af skovsøen. Pludselig føler de sig overvåget og illusionen om fuldstændig isolation (en vigtig præmis i forhold til podcasten) brister.

Efter at de møder de såkaldte fremmede, der viser sig at være spejlinger af dem selv, mister filmen troværdighed og vi mister interessen. Så selvom Karoline Lyngbye demonstrerer en vis stilsans undervejs, kommer man ikke udenom, at SUPERPOSITION er lidt af en fuser.