SPRÆKKER

★★★★☆☆

Mini-musicalen SPRÆKKER varer kun en god times tid, men når ikke desto mindre vidt omkring i de unge sind, som vi får indblik.

Sammen med instruktøren Morten Mathiesen har de selv været med til at skrive forestillingens manuskript, der lader os se gennem sprækkerne ind bag de ungdommelige facader, hvor der også gemmer sig problemer, udfordringer og smerte.

Der er noget dejligt uprætentiøst og naturligt over det unge hold, der også vokalt har ære af forestillingen. Fremfor alt mærker man et sammenhold, en loyalitet og en empati de unge imellem, som smitter af på resultatet. Morten Mathiesens stringente iscenesættelse kommer alle til gode, også musikken som den erfarne revymand Peter Bom har fuldstændig styr på.

Selv når banaliteterne titter frem i sangene, der spænder fra Anya og Patina til Kim Larsen og Benjamin Hav , vinder den oprigtige fremførelse i sidste ende.

Derfor fortjener alle 10 medvirkende ikke bare at blive nævnt, men også husket:

Anne West Mayland Lyngholm, Kira Sanvig Månsson, Daniel Laursen, Frederikke Stig Hjort, Jeppe Leopold, Mikkel Brabrand Galløe, Minna Vejs Simsek, Olga Evelyn Bech Andersen, Sofie Uldbjerg og Thomas Dahl Bering Poulsen.

(Michael Søby)