SOUND OF FREEDOM

★★★★☆☆

Manymore Films DK er navnet på et nyt selskab i Danmark med fokus på filmdistribution. Bjørg Veland og Ole Georg Østevik ejer selskabet, der i mange år har distribueret film i Norge, og som nu forsøger sig på det danske marked med danskeren Ole Ravnsnæs som daglig leder.

At ambitionerne er store fremgår tydeligt af det første udspil, Alejandro Monteverde SOUND OF FREEDOM, der allerede har været en betydelig succes i USA. Filmen har selveste Mel Gibson som medproducent, og omhandler noget så uhyggeligt som kidnapning og salg af børn.

Den sandfærdige historie har Jim Caviezel i hovedrollen som en efterretningsagent, der kvitter sit job for at tage på en livsfarlig mission for at redde en stor gruppe børn fra deres skæbne som sexarbejdere.

Det kunne der meget let være kommet en klam og kulørt film ud af, men SOUND OF FREEDOM formår heldigvis at skildre den storstilede mission på en lødig og alligevel underholdende måde.
131 minutter er en spilletid, der er lige i overkanten, men vi hænger på, for historien gør indtryk.

SOUND OF FREEDSOM spås da også chancer i ræset om Oscar-nomineringer i kategorien bedste film, og efterlader sit publikum med det ubehagelige spørgsmål:

Hvorfor bliver der ikke gjort mere for at forhindre seksuelt misbrug af børn?