SOULMATES

★★★★☆☆

Randers Teater har skabt en lille drøncharmerende forestilling, der efter at have turneret rundt i en række jyske forsamlingshuse nu er tilbage på det – næsten – færdigombyggede teater i Randers.

Jan Svarrers stykke er beskedent, men har både hjerte og momenter af vid. Og i Joy-Maria Frederiksens sprudlende iscenesættelse bliver det til en virkelig veloplagt forestilling med den musikalske Thomas Pakula som kapelmester og arrangør. Han fungerer også fint som korsanger og birollespiller – ikke mindst som modvilligt jordbær!

Men forestillingen står og falder med de tre kvinder i front, og både Rikke Hvidbjerg, Lone Rødbroe og Marie Mondrup giver den gas med smittende lune og store stemmer.

Rikke Hvidbjerg agerer en fan af sangduoen “Sugar Chicks” (Lone Rødbroe og Marie Mondrup), der for tyve år siden vandt sangkonkurrencen “Idols”. Nu vil hun gerne være en del af deres come-back, men da hun – en yngre sangerinde – pludselig får et solo-tilbud, kommer der ubalance i venskabet mellem de tre kvinder.

Lone Rødbroe fremstår som forestillingens komiske kraftcentrum, men finder også en vis dybde i den alkoholisme, som allerede een gang har spændt ben for hendes karakters karriere. Hendes dans i Peter Friis’ koreografi emmer desuden af livskraft.

Rikke Hvidbjerg er en effektiv showsangerinde, der her får lejlighed til at vise en mere følsom side af talentet, og kors hvor det klæder hende.

Men forestillingens hjerte er og bliver Marie Mondrup, når hun tvunget af omstændighederne forsøger en solokarriere under kummerlige forhold. Ligesom i musicalen “Oh Happy Day” får Marie Mondrup os til at knuselske en lidt kejtet kvinde, der rummer ægte soul i både sindet og stemmen.

SOULMATES byder heldigvis på et væld af kendte og mindre kendte sangnumre (fra “River Deep Mountain High” til den iørefaldende titelsang), og samtlige sange synges til succes. Publikum kvitterer undervejs med det ene bifald efter det andet, og det er i den grad fortjent.

(Michael Søby)