SOMMERBALLET 2023

★★★★☆☆


Romeo and Juliet ****
Le Jeune Homme et La Mort *****


Lige overfor Bellevue Strands mest pikante afsnit ligger det betagende Bellevue Teater, der igen i år byder på følelsesfuld sommerballet af høj karat.

Dagen efter, at Teater V i Valby har præsenteret os for Palle Granhøjs seneste værk “This is Not Romeo and Juliet”, får vi rent faktisk et møde med ROMEO & JULIET i Daniel Cardosos komprimerede udgave på en times tid.

Sergej Prokofjevs udødelige toner vinder altid ved at blive spillet live, og musikere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium inklusiv den prisbelønnede revykomponist Christian Berg på klaver gør musikken nærværende – også for danserne.

Maria Montes sofistikerede kostumer låner elegance til forestillingen og de otte dansere tager sig alle prægtige ud i Daniel Cardosos raffineret belyste koreografi, der vidnede om en veludviklet farvesans.

Alligevel var det de 17 minutter efter pausen, der gjorde stærkest indtryk. Danmarkspremieren på Jean Cocteaus mesterværk LE JEUNE HOMME ET LA MORT, der blev aftenens højdepunkt. Tidligere på året fik vi bevis for, at Alban Lendorf endelig var tilbage i topform via hans bemærkelsesværdige indsats i “Dirty Dancing”. Hans mange opgaver som skuespiller i de senere år bidrog givet vis også til, at hans indsats i LE JEUNE HOMME ET LA MORT blev en utvetydig triumf – både dramatisk og dansemæssigt.

Han fik fascinerende modspil på dansegulvet af Cassandra Trenary som katteagtig femme fatale og Luigo Boninos iscenesættelse forstod også at udnytte den toptrimmede Alban Lendorf, der hvor han er lige nu som kunstner. Men det var og blev Alban Lendorfs aften, og publikum kvitterede øjeblikkeligt med stående bifald efter 17 minutters lidenskabelig og sjælfuld dans.

(Michael Søby)