SOL STÅR OP, FUGL FALDER NED

★★★☆☆☆

Marionet Teatret inviterer atter børn, deres venner og familier til en lille halv times dukketeater i Kongens Have. Denne gang gælder det børn helt ned til to år, og det er nok klogt, for SOL STÅR OP, FUGL FALDER NED er primært en sanseforestilling uden meget handling, og derved en udfordring for de lidt større børn.

Et barn skal i skole, men fødderne vil en anden vej. Barnet ender i skoven, hvor den møder en magisk fugl.

Kunstnerduoen Emma Rosenzweig og Tal R står bag forestillingen, der på godt og undt fremstår som en familieforestilling. Deres børn har også bidraget til forestillingen – blandt andet på lydsporet, men bare fordi, at man synes, at det er nuttet, at de allernærmeste bidrager til forestillingen, fremstår det ikke nødvendigvis som kunstnerisk ansvarligt, og lydholdene på Marionet Teatret skåner ikke en spinkel barnestemme.

Billedkunsten og dukkehistorien opnår aldrig den tilstræbte symbiose i Rolf Søborg Hansen iscenesættelse, selvom komponisten Jakob Bro gør, hvad han kan. Bortset fra den prægtige fugl lever scenografien ikke op til tidligere succeser. SOL STÅR OP, FUGL FALDER NED indikerer mulighederne på Marionet Teatret, men forløser dem ikke.

(Michael Søby)