SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW 2024

★★★★☆☆

Også i 2024 er det lykkedes for Jeanne Boel og co. at lave et musikalsk Sommer Revy Show i Sønderborg i Klaus Kristensens farveglade scenografi. Kapelmester Thomas Pakula får i den grad tryllet på tangenterne og bakkes veloplagt op af Lars Wagner på trommer og Morten Øberg på fløjte, saxofon m. m.

Thomas Pakula har også komponeret en række dejlige melodier, som kommer de musikalske solister til gode. Jesper Lundgaard får lov til at swinge i en “Midaldrende mands blues”, og Teit Samsø trykker den af som “The King” – altså Frederik!

Mest forkælet bliver Sara Gadborg med en torch song af en hyldest til den lokale kendis-kok. Sara Gadborg har på få år etableret sig blandt de allerbedste syngende skuespillere i Danmark, og den position understreger hun i Sønderborg. Sara Gadborg slipper tilmed godt fra at agere sødmefyldt “Revy Coach”, og i lighed med Jeanne Boel låner hun vid og bid til Me Too-satiren “Det var en anden tid”. En af revyens skarpeste tekster forfattet af Søren Anker Madsen til musik af Sven Busmann.

Jeanne Boel har ellers ikke fået de bedste tekster i år, men som koreograf og iscenesætter formår hun atter at vise sit værd. Det kommer også Kasper Gattrup og revyens to øvrige herrer til gode i Gattrups “Maskuline Dancemoves”, hvor diverse lokale dialekter luftes med ildhu. Det lokale islæt mærker man også i Leif Maiboms originale åbningsnummer “Mens vi stadigvæk kan bunde”, der fremføres i waders!

SØNDERBORG SOMMER REVY SHOW 2024 leverer således, hvad man med ret og rimelighed kan forvente sig af en klassisk dansk revy, og når det venlige personale på Sønderborg Strand Hotel så også serverer velsmagende mad, så kan man slet ikke undgå at komme i godt humør.

(Michael Søby)