Er man krænkelsesparat, skal man nok finde noget at brokke sig over i Disneys live-action-udgave af SNEHVIDE (“Snow White”). Titelrollen spilles nemlig af en pige fra Columbia og de syv små dværge ligner mest computeranimerede havenisser. Men man kan også bare vælge at nyde filmen som et farverigt moderne eventyr med glad musik, og så får man faktisk en god oplevelse.
For som der redegøres for i filmen, så har SNEHVIDE ikke fået sit navn på grund af sin hudfarve, men på grund af det snehvide landskab, der omgiver hendes forældre, da den lille pige bliver en del af sine forældres liv. På samme måde foregiver Disneys SNEHVIDE heller ikke at være en dokumentarfilm om dværges ubarmhjertige arbejdsvilkår i den amerikanske filmindustri, og man kan sagtens holde af Disneys dværge, selvom de i deres fysiske fremtoning ikke falder i alle andres smag.
Rachel Zegler er på alle måder et yndigt bekendtskab og synger ligeså kønt, som da hun spillede Maria i Steven Spielbergs “West Side Story”. Og savner Gal Gadot i rollen som den onde dronning den overdådige farlighed som Glenn Close tilførte sit portræt af en anden af Disneys store skurkinder, den formidable Cruella de Vil, så har hun dog skønheden og nogle passende dramatiske kostumer til sin rådighed. Synge kan hun også i lighed med Andrew Burnap, der giver et forfriskende rebelsk bud på Jonathan, en meget nutidig “prins”.
Benj Pasek og Justin Paul har skrevet en række iørefaldende sange, hvoraf “Waiting For A Wish” godt kunne ende som Oscar-kandidat næste år, men i sidste ende er det de forfriskende nye arrangementer af den originale Oscar-nominerede musik fra tegnefilmsversionen anno 1937, der charmerer mest.
SNEHVIDE er instrueret af Marc Webb (“(500) Days of Summer”) og han har skabt en flot og ødsel produktion med imponerende effekter og en ikke ubetydelig humor.
Så giv den en chance i påskeferien eller måske allerede i dag? (har du mindre børn med, kan du med fordel vælge den danske version). Du kommer fløjtende ud fra biografen, for SNEHVIDE er stadig en håbefuld filmoplevelse i en stadig mere håbløs tid.