SKOLEN MED DE MAGISKE DYR 2

★★★☆☆☆

Så er det atter blevet tid til at besøge skolen med de magiske dyr, hvis man altså er i den skolemodne alder.

To’eren har ikke overraskende fået den lidet fantasifulde titel SKOLEN MED DE MAGISKE DYR 2 (“Die Schule der Magischen Tiere”), men ligesom etteren er det blevet en ganske flot produktion, der nok skal sprede glæde hos dyreglade børn.

Margit Auers børnebogsserie danner også grundlaget for den nye tysk/østrigske spillefilm, der blander animation med live-action sekvenser i stil med bl.a. Oscar-vinderen “Mary Poppins”. Denne gang er det en skoleforestilling, der bliver udgangspunktet for diverse intriger og romantiske forviklinger.

Man fryder sig over, at helten ikke er en af disse åndsvage tatoverede bad boys, der hele tiden skal føre sig frem, men derimod en blid smykkeglad pretty boy (spillet af Loris Sichrovsky), der tydeligvis er i kontakt med sine feminine sider, og stiller spørgsmålstegn ved sit eget værd.

Sven Unterwaldt jr. har overtaget instruktørtjansen – uden at der går skår i glæden af den grund.

Også denne gang glæder man sig over flere af de danske stemmer bl.a. Allan Hyde som ræven Rabbat og i særdeleshed Pia Rosenbaum som en næsten 200 år gammel skildpadde, der er lige er begyndt på at lære at læse. Så er der håb for os alle i livets skole!