SIGURD SOMMERFUGL

★★★★☆☆

Bag titlen “Butterfly Tale”, der på dansk er kommet til at hedde SIGURD SOMMERFUGL gemmer der sig en ganske charmerende tysk/canadiske animationsfilm. Filmens ørehængende hovedsang “Something Big” blev da også et hit for godt 10 år siden for det canadiske teenageidol Shawn Mendes.

Titelkarakteren SIGURD SOMMERFUGL er både selvstændig og sympatisk, og det faktum, at han endnu aldrig har lært at flyve, slår ham ikke ud.

Sophie Roy har instrueret med en vis legesyge, og vi får både tempofyldte actionsekvenser og mere reflekterende passager, der sammen bidrager til at gøre filmen mere underholdende.

Sebastian Harris, der bare bliver bedre og bedre efter hver ny musicalrolle, står i spidsen for et veloplagt hold af danske skuespillere, der lægger stemmer til de velskrevne karakterer, og man glæder sig således også over Ann Hjort, Mathias Hartmann Niclasen, Martin Greis og Jens Sætter-Lassen.
Man behøver ikke være et spinkelt forsømt flygtningebarn for at blive berørt af denne naturskønne animationsrejse – fra barn til voksen.