ERNEST & CELESTINE

★★★★★☆

Trioen Stéphane Aubier, Vincent Patar & Benjamin Renner har sammen begået årets hidtil største kunstneriske bedrift blandt de animationsfilm, som vi har kunnet se i de danske biografer i det forløbne år. Det synes derfor ganske passende, at netop denne film indleder anden sæson af Rabalder Bio, som Angel Film lancerede sidste år med stor succes. Via Rabalder Bio har man mulighed for at vise ungerne, at animationsfilm kan være andet og mere end strømlinede Disney- og Pixar-film.

"Ernest & Celestine" er tegnet i en forfinet elegant streg og malet med diskrete nøje afstemte farver, der gør hvert et billede til et lille kunstværk. Historien om det umage par, bjørnen Ernest og musen Celestine, der imod alle odds insisterer på at være sammen, er tilmed smuk, finurlig og ægte rørende.

De danske stemmer lever ikke fuldt ud op til originalens elegance og man undrer sig over, at Ernest ikke bliver til Ernst på dansk. Men det er også tæt på at være de eneste minusser ved denne ualmindlig charmerende film, som insisterer på retten til at være lidt speciel og som aldrig mister omtanke for samfundets svageste.