OSCAR & FELIX

★★★★☆☆

Copenhagen Theatre Circle (CTC) har børstet støvet af Neil Simons "The Odd Couple" og præsenterer en forfriskende nutidig engelsksproget version på Krudttønden.

Mange husker sikkert Gene Saks filmudgave "Hvem støver af?" fra 1968 med Jack Lemmon og Walther Matthau og den efterfølgende TV-serie med Tony Randall og Jack Klugman.

Men historien om de to umage typer – rodehovedet Oscar og den pertentlige Felix – der af ydre omstændigheder tvinges til at flytte sammen – er grundlæggende sjov. Simons replikker har stadig bid og det virker fornuftigt, at CTC satser på
morskabsteater, især efter at lukningen af ABC-teatret og Amagerscenen har skabt et tomrum for genren i København.

Micah Epstein og Raymond Shinn supplerer hinanden fint som Oscar og Felix. Og de får festligt selskab af Caroline Stampone og Bea Perry som to meget spanske søstre. Instruktøren Lisa Buckley har også samlet en række gode typer omkring spillebordet, hvor man dog godt kunne ha brugt lidt mere tempo og interaktion spillerne imellem.

OSCAR & FELIX øger heldigvis farten hen ad vejen, og der skal ikke herske tvivl om, at dette er en velproduceret forestilling med god sceneografi – og den velkendte originalmusik fra film- og TV-serien.