SINGAPORE STREET FOOD FESTIVAL23. – 25. AUGUST 2013

★★★★★☆

Repræsentanter for diverse asiasiske gadekøkkener har i denne weekend invaderet København. Så det er bare med at benytte chancen for at smage lokale delikatesser fra kulinarisk set oversete lande. Og der er virkelig lækkerier på menuen bl.a. på Vesterbro Torv, hvor man for 50 kr. i al fald kan få en lille smagsprøve på hvilke skatte, der gemmer sig i gadekøkkener i Singapore.

Wee Liang Lian byder bl.a. på klassikeren over dem alle, nemlig Hainanese Chicken Rice. En enkel men uhyre velsmagende ret, der primært består af kylling, ris, agurk og chilli.

Bjorn Shen serverer bl.a. Bak Chor Mee sandwich, hvor en lækker blanding af kød og svampe indgår i en kinesisk bolle pyntet med chili mayonaise, forårsløg og sprøde nudler.

Fish Curry er en populær ret i Singapore og det forstår man godt, når man har smagt Matthew Moks udgave. Den laves med en særlig kraftig karrydressing tilsat tyndskåret tørret frugt. Fisken er i den danske udgave laks, men kan variere og i den traditionelle udgave anvendes et helt fiskehoved og kaldes da Fish Head Curry.

Gadekøkkenerne i Singapore afspejler også de forskellige kulturer, der lever side om side i Singapore. Således finder man også Black Pepper Roti John, et både indisk og malaysisk inspireret omelet-brød med hakket kød (f.eks. kanin eller lam), løg samt æg. Devagi Sanmugam har tilsat sort pebersovs til sin udgave, hvilket giver retten et ekstra pift.

Alle retter bliver appetitligt præsenteret og er særdeles velsmagende. Eneste minus ved arrangementerne er, at folk i Danmark ikke er forvænt med først at skulle købe madbilletter og først derefter stille sig i madkøerne. Det skabte en del forvirring og fordoblede tilmed ventetiden flere gange.

Men de mange mennesker allerede på førstedagen var også et bevis på, at danskerne har mod på at prøve et nyt køkken. Og når kvaliteten er så høj som her, tager man sig selv i at ønske, at disse eminente kokke ville åbne en stationær bod på Vesterbro Torv.