PAINLESS

★★★☆☆☆

I det nye årtusinde har spanske filmskabere formået at skabe verdens bedste gysere som f.eks. "Børnehjemmet". Og selvom instruktøren Juan Carlos Medina er født i Florida, så fornægter hans spanske rødder sig ikke i den ambitiøse debutfilm PAINLESS (Insensibles), som han selv har skrevet manuskriptet til.

Her beretter Juan Carlos Medina om en nybagt far, der desperat opsøger sine forældre, da han er afhængig af en
transplantation fra dem for at overleve. Samtidig transporteres vi tilbage til mellemkrigsårene, hvor en række børn får konstateret en uhelbredelig sygdom, der gør, at de har mistet evnen til at føle smerte, og de bliver derfor isoleret på et hospital.

Spaniens historiske udvikling afspejler sig i fortællingen, selvom Juan Carlos Medina tager sig nogle friheder undervejs. Troværdigheden kniber det efterhånden med, og oveni købet bliver vi vidne til et overforbrug af effekter. F.eks. havde man ikke behøvet at se en lille dreng fjerne en nyre på en ubedøvet hundehvalp! Blodrusen tager overhånd og ender med at drukne en ellers flot produktion.

Blandt de medvirkende formår kun den hollandske veteran Derek De Lint ("Black Book" og Oscar-vinderen "Overgrebet") at svømme ovenpå. Så på trods af at PAINLESS rent teknisk befinder sig på et niveau over de fleste amerikanske gysere, er det endelige resultat alligevel frustrerende og måske mest af alt frastødende.