ALADDIN

★★★★★☆

Fredericia Teaters ALADDIN har ganske modigt taget turen fra Jylland til København, nærmere bestemt Det Kongelige Teaters Operahus. Her kunne den meget nemt været druknet, hvis ikke man havde forstået at omstille den gloriøse scenografi til de store forhold, men det har man heldigvis. Ja, faktisk fremstår forestillingen endnu flottere end i Fredericia. Glansen er heller ikke gået af Lynne Kurdziel Formatos livfulde iscenesættelse.

Men samtidig udstiller den store scene også opsætningens største problem, nemlig spillet. Kun den Reumert-nominerede Pelle Emil Hebsgaard tager for alvor stik hjem med sit opfindsomme og energiske spil som Lampens ånd. Hovedrolleparret Johannes Nymark og Maria Lucia Rosenberg må nøjes med at synge succesen i hus, og Aladdins tre kække venner i skikkelse af Kim Ace Nielsen, Teit Samsø Clausen og Max-Emil Nissen klarer sig heldigvis igennem på charmen. De øvrige præstationer virker derimod
som ubehjælpsom amatørkomedie, men så er det da godt, at det vrimler med forrygende dansenumre og iørefaldende sange.

For på det punkt kan holdet fra Fredericia Teater noget ganske særligt. De forener stor teknisk kunnen med en smittende spillelyst, og resultatet er da også blevet et betydeligt publikumshit. Men skulle man give dem et råd, så var det også at hente markante skuespillere ind til nøgleroller i de store musicals.

Foreløbig kan vi glæde os over ALADDINs visuelle overdådighed såvel som forestillingens musikalske overskud. Og så iøvrigt ønske Fredericia Teaters unge hold velkommen til København.