SKETCH SJOV

★★★★☆☆

Sidste år lancerede Valbys Teater V en ny revy under svære fødselsforberedelser. Denne gang går det lidt bedre, ikke mindst i anden akt, hvor årets tre solister får halet showet i land efter en første akt med for mange svipsere.

Man trækker store veksler på Kristian Holm Joensens særegne komiske talent, og det gør man klogt i. For selv i et ret dødsygt nummer som "Hos fiskehandleren", hvor der ordgejles i en uendelighed med ordene "laks" og "slags", får Joensen skabt en festlig figur. Og hvad enten han er til DM i gemmeleg, agerer pigen fra Fyn eller skuffet Helle T-fan, så har han en bizar ynde, som klær revyen.

Ikke alle hans idéer holder vand, hvad man da også har fået et helt nummer ud af – Joensen som edderkoppen Lars Lykke! Tryllenummeret med den flyvende dame er set sjovere bl.a. i Cirkus Nemo, selvom man må indrømme, at dans med kylling kan være ligeså skægt som dans med wienerbrød.

Gordon Kennedy holder forholdsvis lav profil på scenen, men viser sig til gengæld som en talentfuld tekstforfatter med den Dan Turell-inspirerede "Kender du typen"?, Grønlands-rap’en "Respæk" og ikke mindst fuldemands-sketchen "Tips for enlige mænd". Og så får vi flere eksempler på hvor forrygende en danser, han er blevet.

Filippa Suenson må siges at være den mest ukendte af de tre medvirkende, men hun falder ikke igennem. Hun åbenbarer et glimrende sprogøre med præcise accenter fra både Ukraine og Indien. Og hendes forklædningskunst fejrer triumfer både som erhvervsskadet zoolog og som uheldig praktikant. Endelig synger hun smukt den uhyggelige vuggevise "Det er så få, det kommer til at ramme", hvis kønne melodi, hun selv har komponeret.

Det er et sundhedstegn for revyen, at de sjoveste indslag denne gang rent faktisk foregår på scenen og ikke er filmet,
hvilket instruktøren Pelle Koppel har sin del af æren af. Og selvom SKETCH SJOV endnu ikke er oppe at konkurrere med de store, så er showet godt nok i år, til at det forpligter endnu en sæson.