JAGGED LITTLE PILL

★★★★★☆

Johanne Louise Schmidt har forlængst placeret sig som en af sin generations mest talentfulde skuespillere. Og på Det Kongelige Teaters lille scene (også kendt som det røde rum) føjer hun nye facetter til de i forvejen mange med sin indsats i teaterkoncerten JAGGED LITTLE PILL.

Her ikke blot synger hun, men agerer sangene fra den kanadiske sangerinde Alanis Morrisettes tredje CD, JAGGED LITTLE PILL, så man taber kæben i beundring.

Den nuttede Kristoffer Fabricius ledsager hende musikalsk på diverse guitarer, og bliver genstand for såvel hendes opsang (bl.a. i nummeret "Be A Good Boy") som for hendes kærlighed. Det ene øjeblik svigefuld elsker, det næste omklamrende elsker.

Man kan vælge at se sange som historier om forskellige kvinder, men man kan også vælge at opfatte dem, som udtryk for forskellige faser i en bestemt kvindes liv.

Johannes Louise Schmidt finder stærke udtryk for disse facer, og imponerer ikke blot ved at have en stor stemme, men i lige så høj grad via den forbilledlige præcision, hvormed hun bruger den. Diktionen og accenten sidder lige i øjet, og uanset om tonen er dur eller mol, virker hun på hjemmebane.

De danske teatre gør klogt i at sikre sig hende snarest til en stor musikdramatisk hovedrolle ("Annie Get Your Gun",

"No No Nanette" eller "Call Me Madam"?) inden musikbranchen stjæler hende. For dansk teater kan slet ikke at undvære et så spudlende dejligt rådhåret talent som hendes.