NORDVEST

★★★★☆☆

Michael Noers NORDVEST er det seneste bidrag til den tilsyneladende endeløse række af film om det danske narkomiljø. Heldigvis hører NORDVEST til i den bedre ende, men man beder til at både danske manuskriptforfattere, producenter og ikke mindst diverse filmkonsulenter snart bliver opmærksomme på, om der ikke er andre emner dansk film kan og bør beskæftige sig med.

I NORDVEST følger vi den småkriminelle Casper og hans bror, der begge gerne vil op og spille bold med de store drenge, men ender med at knække halsen på det. Det lyder bekendt, ikke ?

Hovedrollerne spilles af brødrene Gustav og Oscar Giese, de seneste stjernefrø fra den familie Giese, der i årevis har præget filmbranchen såvel foran som bagved kameraet samt ikke mindst i formidlingssammenhænge. De unge brødre synes at have få ansigtsudtryk, men deres replikker falder relativt naturlige, og i forhold til omgivelserne virker de sympatiske.

Hvad der derimod ikke er sympatisk, er filmens klichetunge fremstilling af indvandrerfyre. Samtlige er åbenbart skurke, og set i lyset af den seneste skandale med det pinagtige afslag om støtte til den forfriskende børnefilm "MGP missionen", så kommer NORDVEST uheldigvis til bekræfte DFIs forældede holdninger til film om etniske danskere. Det forekommer tilmed ubegribeligt, at man på manuskriptplan forholder sig så bagstræberisk til sit indhold, når man nu har gjort sig så stor ulejlighed med at give NORDVEST en dynamisk visuel stil, der peger fremad.