KAGEFABRIKKEN

★★★☆☆☆

Det forekommer en smule overraskende, at Christian Lollike bruger Det Kongelige Teaters eksperimentarium, Det Røde Rum, til at præsentere sit mest konventionelle stykke i denne sæson. For KAGEFABRIKKEN byder formmæssigt ikke på de store overraskelser. Der er tale om en velmenende humanistisk satire over udviklingen på en jysk kagefabrik og dens konsekvenser for de velpolstrede medarbejdere. Den musikalske ramme leveres af en række velplacerede dansktop-sange, der ligefrem virker kommenterende på
handlingen.

Elisa Kragerup får vanen tro dynamiske præstationer ud af hele holdet med Thomas Hwans ekvilibristiske kropsteater som højdepunktet. Ny på holdet er Rikke Bilde, der ganske præcist rammer en jysk indvandrerkvindes dialekt, uden at vi havner i den rene karikatur.

Det er ikke kun fabrikken, der bliver trimmet, men også dens medarbejdere – dog ikke Maria Rossings kaloriebombe. Desværre har Lollike problemer med at runde af, og vi får måske derfor noget, der ligner tre slutninger og en spilletid tæt på 90 min.

Men publikum morer sig også over de i mere end en forstand tomme kalorier, så mon ikke Christian Lollikes dramatiske hattrick i denne sæson – "Manifest", "Skakten" og nu "Kagefabrikken" – alligevel udløser endnu en Reumert-pris ?