LORE

★★★★☆☆

Selvom Cate Shortlands visuelt overdådige LORE er en australsk film, så skal man ikke forvente at se så meget som skyggen af en kænguro. Filmen udspiller sig nemlig i Tyskland og tager sin begyndelse ved krigens slutning omkring Hitlers død.

Teenagepigen LORE mister både sin far (en naziofficer) og sin mor, og må sammen med sine små søskende begive sig mod Nord for at søge ly hos bedstemoderen. En lang farefuld rejse, som kompliceres. da en ung mand med jødisk pas støder til den lille gruppe.

LORE er rent billedmæssigt en af årets flotteste film, og såvel Saskia Rosendahl som Kai Malina gør indtryk som det umage unge par. Dramatisk kan den dog forekomme lidt stillestående, eftersom historien savner fremdrift. En endeløs række optagelser af en grædende baby kan også tage humøret fra enhver. Men på begavet vis konfronterer filmen os med en række ubehagelige spørgsmål bl.a. hvordan behandlede vi de uskyldige tyskere efter 2. verdenskrig ? Samtidig kan LORE ses som en udviklingshistorie om tabt uskyld. For er der en lykkelig slutning for LORE, der alt for hurtig blev tvunget til at være voksen???