FLIGHT

★★★★☆☆

Glem venligst alt om diverse Airport- og Airplane-film! For selvom FLIGT tager sit udgangspunkt i en flykatastrofe, så har den en anden dybde og kvalitet. Det skyldes bl.a. et begavet Oscar-nomineret manuskript, men det skyldes så sandelig også spillet anført af Denzel washington i endnu en pragtpræstation – denne gang som narko- og alkoholmisbrugende pilot.

Washington får fornem støtte af blandt andre Kelly Reilly og Don Cheadle, som henholdsvis pigen, piloten deler skæbne med, og en slibrig advokat. Og efter at have medvirket i Oscars favoritfilm to år i træk, understreger John Goodman sit comeback i rollen som pilotens farverige ven/leverandør.

Med en spilletid på over to timer kan FLIGHT godt føles lidt lang, men på den anden side har alle scener en funktion, og intet synes overflødigt frem til den rørende slutning. Instruktøren Robert Zemeckis kan jo det der med at bevæge et stort publikum, tænk bare på "Forrest Gump". Men man behøver heller ikke denne gang føle sig til grin, for selvom FLIGHT ikke er nyskabende filmkunst, så er det gedigen tankevækkende underholdning lavet med tillid til publikum.