SIDSTE SKRIG

★★☆☆☆☆

På Husets Teater har man fået den gode ide lave en gyser-forestilling for unge – med velvalgt premiere selveste Halloween-aften. Desværre har man i tilblivelsesprocessen delvist glemt målgruppen, og forestillingen forbliver mere
mystisk end egentlig uhyggelig.

En mand, en kvinde og en lille pige bevæger sig idanselignende bevægelser omkring omgivet af to sortklædte kvinder. De rejser og sætter sig i en uendelighed, men spændingen udebliver, blandt andet fordi lyset forekommer alt for ufokuseret og aldrig får skabt den atmosfære, der er så afgørende for et godt gys.

Efter den lille familie er forsvundet, kommer en rødklædt sangerinde med matchende glimmer-sminke på scenen og synger en meget triviel sang, mens udvalgte publikummer placeres ved borde og får serveret saften fra nogle røde bær. Een for een bliver man hentet nedenunder via en gammel trappe, hvor man tildeles hovedtelefoner med dyster elektronisk musik.

Herefter har man muligheden for at bevæge sig ind i et røgfyldt lokale udstyret med bl.a. blodige dukker og småpigekjoler som lampeskærme. Uhygge er der ikke meget af, selvom det afgjort forbliver den knap timelange forestillings bedste sekvens. Men alt for længe vandrer vi hvileløst rundt, og når at bande over Tali Rázgas alt for defuse iscenesættelse.

Det er ikke kun de unge, der vil blive skuffet over dette næsten mislykkede gæstespil af Gazart, som har karakter af
kunstnerisk krukkeri, og derfor primært gyselig på den helt forkerte måde.