MARCO MACACO

★★★☆☆☆

Jan Rahbek erklærer i pressematerialet til MARCO MACACO sin forkærlighed til B-film. Det mærker man også i hans animations-film, hvor et kæmpe kasino forvandles til en kolosol robot styret den joviale jydske skurk Carlo.
Men strandbetjenten Marco Macaco træder i karakter, da hans udkårne Lulu kommer i fare.

MARCO MACACO starter temmelig hysterisk, men snart indfinder der sig en godmodig humor, som især Peter Frödin og Rune Tolsgaard har ære af på lydsiden. Musiksiden synes inspireret af den tropeø, hvorpå handlingen udspiller sig, og filmens sange bidrager positivt til underholdningsværdien.

Selv med en spilletid på 88 minutter, kan man løbe tør for ideer, og den sidste tredjedel af filmen slæber sig afsted. Abe-figurerne er sådan set skægge nok i stregen som udgangspunkt, men man savner alligevel Kong Louis fra "Junglebogen" til for alvor at sætte fut i filmen, selvom skurken Carlo gør hvad han kan. Samtidig ville filmen også have haft godt af flere stille passager, for det er paradoksalt nok den konstante action, der skaber monotonien. Man må derfor håbe, at Jan Rahbek i sin næste film i højere grad bruger en A-film som forbilled, så kunne det være resultatet blev derefter.

På trods af en vis ujævnhed og nogle generelle mangler, må man dog håbe at børneforældre vælger en gakket udflugt med MARCO MACACO fremfor seneste afsnit i den irriterende Far til fire-serie, der kun rummer tomme kalorier.