THE BOURNE LEGACY

★★★★☆☆

Jason Bourne har næsten fået status som en amerikansk James Bond efter flere gedigne kriminalfilm med Matt Damon i titelrollen. Nu forsøger instruktøren Tony Gilroy at koge mere suppe på serien uden Damon i front, og slipper forbløffende nok nogenlunde hæderligt fra det.

Jeremy Renners Oscar-nominering for "The Hurt Locker" burde være gået til hans medspiller Anthony Mackie, men hans Oscar-nominerede birollepræstation i "The Town" bød på flere af de kvaliteter, han også bidrager med i THE BOURNE LEGACy bl.a. dynamik og intensitet.

Alligevel savner man sympatiske Matt Damon, som kun ses i nogle enkelte billeder, men vi kompenseres heldigvis med talentfulde Rachel Weisz i filmens kvindelige hovedrolle.

THE BOURNE LEGACY føjer sig nydeligt til de øvrige Bourne-film, og såvel et sneklædt Alaska som den overbefolkede storby Manilla danner flot rammen om endnu et agent-drama. Man kunne sagtens trimme filmen for tekniske redegørelser og derved skærer spilletiden på over to timer betragtelig ned. Men på sine egne betingelser fungerer THE BOURNE LEGACY som helhed, og det må være det afgørende.