NO WAY TO TREAT A LADY

★★★★★☆

Malmö Opera gæstespiller i København som en vigtig del af Copenhagen Opera Festival, og atter engang er der tale om en produktion af uhyre høj kvalitet. Opera kan man dog ikke kalde den, men derimod en moderne musical i klassisk film-noir snit. Det bør man dog ikke klantre festivalen for, da musicaludbudet i Danmark ofte begrænser sig til hovedværkerne, og der er kun grund til at være taknemmelig over, at også et dansk publikum får mulighed for at kende dette værk.

NO WAY TO TREAT A LADY har et spændende plot
omhandlende en mystisk kvindemorder, der i diverse
forklædninger driver gæk med politiet. Et tre-mands orkester placeret bag et transparant New York-kort sørger for, at Douglas J. Cohens atmosfærefyldte musik kommer til sin ret.

På scenen står fire yderst kapable skuespillere nydeligt anført af den elegante og velsyngende opera- og musicalstjerne Jan Kyhle som politikommisær Brummel. Erik Gullbransson gør det nu også godt som den foranderlige massemorder, mens Micaela Sjöstedt låner sødme og skønsang til rollen som Brummels udkårne. Helt vidunderlig og overrumplende vittig forekommer Evabritt Strandberg i et væld af moder- og offerroller.

NO WAY TO TREAT A LADY fremstår i Elisabet Ljungars
iscenesættelse som en lille uprætentiøs åbenbaring af en musical. Gid at danske teaterchefer ville have samme nysgerrighed og mod som ledelsen på Malmö Opera til at finde frem til og satse på disse oversete værker, der fortjener finere velkomst i Danmark end forholdene i Berlingskes rungende og rødglødende "karré" tillader.