LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER

★★★☆☆☆

Bag den danske titel gemmer der sig den fransk/belgiske kærlighedskomedie "Un Heureux Èvénement" om hvordan en graviditet gør et ungt par og deres omgivelser konfus.

Louise Bourgoin og Pio Marmaï udgør et umiddelbart attraktivt men også sært uinteressant par. Indrømmet – disse babyfilm bliver hurtigt kvalmegivende for os, der ikke ejer en ble. Gudskelov for Josiane Balasko, der har filmens skarpeste replikker som usentimental bedstemor i svøp. Uden hende havde Rémi Bezançons feel good-film muligvis haft stik modsat effekt.

Tempoet er ganske kvikt og filmidylen skildres med en anelse mere kant end i de amerikanske modstykker. Men i sidste ende sejrer føleriet, og det er faktisk ærgeligt, når tilløbet til en moderne forældrefilm nu synes til stede. Men for diverse babybio-klubber vil filmen givet være guf, og derved skulle det være blevet.

For LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER har ikke de kvaliteter, som skriger på dansk import, og man fatter ikke hvorfor lige netop denne film skal op i Danmark, mens det omdiskuterede César-belønnede drama "Skirt Day" (La journée de la jupe) med Isabelle Adjani endnu aldrig har været vist herhjemme. Det anmelderroste stykke, som "Skirt Day" er baseret på, kommer tilmed op på et dansk teater (Edison) i den kommende sæson.

Der er for meget tilfældighed over, hvilke fransksprogede film, vi får op i de danske biografer i øjeblikket, og bliver LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER en succes på disse bredegrader, sker det primært i mangel af bedre.